Veneen kunnostusta tiedossa

Kevään edetessä, ja sitämyöden kesän väitämättä tullessa, pitää Kiribati saada purjehduskuntoon. Ja tietysti vielä kotisuomeenkin, mutta palataan siihen myöhemmin. Tätä varten suunnataan veneelle kuten kaikki muutkin mörrimöykyt jotka kaivautuvat koloistaan kevätauringon paistaessa.

Meillä projekti ei ole yhtä helppo kuin suurimmalla osalla, koska vene majailee edelleen tulppaanien keskellä, Amsterdamissa. Tätä varten on matka suunniteltu, ja puolisen viikkoa vietetän pääsiäisen aikaan veneellä puunaten ja asennellen. Matka taittuu mukavasti Finnlinesin suojassa, ja auton pakkausta on suunniteltu millintarkasti.

Suurin pänvaiva tuntuu olevan se, mitä kaikkea pitää yrittää mahduttaa mukaan autoon, kun parin viikon kuluttua fiksaamisesta pitäisi ensimmäisen ryhmän lähteä purjehtimaan Kiribatia kohti Itämerta. Suurin osa kamoista olisi hyvä saada veneelle kun sinne kerran autolla mennään, mutta liika on liikaa. Toki maalit ja puhdistusaineet ovat pääosassa, samoin tuontia varten tarvittavat varusteet ja perivaatteet, mutta suuren osan kontista täyttää myös asennettava elektroniikka. Myös paljon erilaisia venevarusteita on hankittu ja ne pitäisi kaikki saada kuljetetuksi veneelle.

Kun edellisen veneen kamoja purettiin laatikoista ja kasseista, huomattiin että on siellä aikalailla turhaa roipetta. Toki veneen tyhjennyksessä ei ehtinyt paljoa tutkiskella sitä mitä kasseihin mättää, vaan kaikki luukut ja kotelot tyhjennettiin pikavauhdilla uutta omistajaa varten. Nyt sitten selvitellään mitä tuli veneeltä pelastettua.

Jokatapauksessa kevät etenee meilläkin veneen laskukuntoon saattamisessa ja sen suunnittelussa. Lennot on jo varattu veneen tuontia varten, mutta tästä lisää tunnempana.

No comments yet.

Vastaa