s/y Kiribati valmiina lähtöön

Puoli viikkoa vierähti Amsterdamissa veneen kimpussa ja nyt alkaa kaikki olla valmiina siirtoon. Tai lähes kaikki, muutama pikkujuttu jäi vielä kesken mutta ne hoidetaan kun mennään ekalle siirtokeikalle. Ne on pieniä siistejä sisätöitä.

s/y KiribatiSain aikaiseksi irroittaa naviskan paneelin ja siihen kiinnitetyt Interphasen vanhan plotterin sekä Shipmaten vanhan VHF puhelimen. Naviska sai sisäänsä Standard Hirizonin GX2100E DSC puhelimen jossa on integroitu AIS vastaanotin. Asennus on vielä toki keskeneräinen kunnes vene saadaan kotisatamaan. Samalla naviskaan laitettiin Digital Yachtin AIT2000 B-luokan AIS lähetin, mutta teknisistä ongelmista johtuen se piti vielä ottaa kotiin ja viedä uudelleen veneelle viikon päästä. AIT2000 on nyt valmiina ja asennetaan veneeseen ennen lähtöä. Päätin asentaa sen Digital Yachtin SPL2000 aktiivisplitterin taakse, eli samaan VHF antenniin. Ensi talven projekteihin kuuluu sitten asentaa AIS:lle kokonaan oma dedikoitu antenni, joka toimii samalla VHF puhelimen vara-antennina.

Kaikki NMEA2000 verkon kaapeloinnit jätin tarkoituksella nyt tekemättä ajanpuutteen vuoksi. Tehtävä osoittautui tässä aikataulussa liian haasteelliseksi hankalien kaapelikanavien vuoksi. Jääpähän jotain laitettavaa kotisatamaankin, saa viettää muutaman illan veneellä virittäen. Matkan aikana N2K verkotus hoidetaan Ad-Hoc menetelmällä ja roudarinteipillä mikäli tarvetta ilmenee. Verkkoon tulee nyt ainakin B&G Zeus2 monitoiminäyttö (joka saapunee SUomeen juuri ennen lähtöä), Raymarinen ST sarjan tuuli/loki/kaiku anturit Seatalk1-Seatalk ng adapterisarjalla, AIT2000 AIS lähetin sekä Fusion AV700i soitin. Fusion AV700i asennettiin pika-asennuksella vanhan JVC auto-DVD soittimen tilalle. Nyt soitin hoitaa ulko- ja sisäkaiuttimet kahdella eri Zonella, joten voluumin säätäminen on helppoa niin soittimesta kuin B&G näytöltäkin.

Pohjan maalauksen jätin myös nyt tekemättä vaikka maalit olivatkin mukana. Amsterdamin kevätsateet vaikeuttivat hommaa kahtena päivänä, ja pohjan kunto oli kuitenkin sen verran hyvä, etten nähnyt syytä alkaa maalamaan pohjaa vaan tavan takia. Tämä homma jätetään seuraavan keväthuollon työlistalle.

S&Y KiribatiMolemmat purjeet saatiin rikattua paikalleen paikallisen purjemaakarin ystävällisellä ja kohtuuhintaisella avustuksella. Tätä kaveria ja formaa voi suositella varauksetta mikäli sattuu olemaan Marina Muiderzandissa avun tarpeessa.  Isopurje ja rullagenoa odottavat nyt valmiina paikallaan ensi viikon starttia. Mitään ikäviä yllätyksiä ei tässä rikauksessa löytynyt, vaikka köysistökin tullaan uusimaan seuraavien parin vuoden aikana.

Nyt homma jatkuu purjehduskoulu Abregon Purjehtijakurssilla, huomenna lauantaina olisi teoriakurssi joka jatkuu siirtopurjehduksen jälkeisillä käytönnön purjehduksilla.

, , ,

No comments yet.

Vastaa