Rekisteröintivaihe

suomis/y Kiribati on nyt rekisteröity Suomen venerekisteriin, ja on siten nyt Suomen lipun alla. Kun nyt virallinen osuus on saatu päätökseen, voi kevään kunnostusten suunnittelu alkaa.

Ensimmäinen työvaihe on purjeiden kunnostus. Saimme paikalliselta purjemaakarilta tiedon purjeiden kunnosta, ja näyttää siltä että niitä joutuu vähän fiksaamaan. Aikaisempi omistaja ei ole purjeitaan huoltanut, ja nyt sitten tehdään vähän uusia ompeleita. Purjeet ovat kuintekin vuosimallia 2007, joten kyllä niillä huollon jälkeen vielä käyttöikää on reilusti.

Päätimme myös että s/y Kiribatia ei tulla rekisteröimään SPV:n purjerekisteriin toistaiseksi, joten purjenumeroa ei tulla näkemään. Eihän se kustannus olisi kuin 100€ rekkausmaksu ja numeroiden ompeleminen purjeisiin, mutat kun tällä bussilla ei tullaa varsinaisesti kisaamaan, ei purjerekisterille nähty suurta tarvetta.

Toinen suunnitteluvaihe on elektroniikan päivittäminen nykytasolle, lienee ammattitauti. Vanha Navman 5500 Tracker joutaa jo autuaammille metsästysmaille, tai appiukon veneeseen. s/y Kiribati tullaan varustelemaan uusimmalla navigointielektroniikalla tulevalle kaudelle, mutta siitä lisää jahka sinne saakka päästään.

Tästä on hyvä jatkaa.

No comments yet.

Vastaa