Lohusalu, Viro

lohusaluLavionicsLohusalu on pienehkö kylä Tallinnan länsipuolella noin 45km päässä Tallinnan keskustata. Lohusalu sadam on Tallinnan pursiseuran kotisatama jossa on myös kymmenkunta vieraspaikkaa.

Lohusalu on itse asiassa aika mukava vaihtoehto Tallinnan sijaan, koska meininki on rauhallinen ja Lohusalu Pubissa on aika usein livemusiikkia. Tosin bändit soittavat sataman edessä olevalla ulkoalueella, joten heikkounisille bändi-illat eivät ole parasta mahdollista aikaa vierailla täällä. Bändilistasta mieleen muistuu 2014 kesällä juuri käyntimme jälkeen esiintynyt Bonnie Tyler, ja tänä kesänä juuri ennen käyntiämme esiintynyt ysäriklassikko Alphaville. Vanhaa, mutta nimekästä sakkia siis monen hyvän paikallisen pumpun lisäksi.

Lohusalu sadamSatamamaksu 2015 on 23€ joka on kohtalaisen kallis Viron hintatasoon nähden. Maksuvälineinä käyvät käteinen ja kortti. Hintaan kuuluu vesi ja sähköt laiturialueella (CEE pistokkeilla), uudehkot ja siistit sauna/suihkutilat sekä langaton nettiyhteys. Sataman vieressä olevassa saunarakennuksessa on myös pesutupa joka maksaa 3,50€, kuivaria ei Viron satamista usein löydä, kuten ei täältäkään.

Satama-alueen vieressä, parinsadan metrin päässä on iso hiekkaranta joka on hyväkuntoinen ja sopii hyvin koko perheen rantahuvitteluun. Ravintolan ulkoalueella on leikkialue jossa vanha laivanrunko ja kiipeilyteline. Lähimetsissä näkyi aikalailla marjanpoimijoita heinäkuussa, joten ilmeisesti niitäkin löytyy oikeaan aikaan vuodesta.

Tekemistä kaipaaville paikallisbussi kuljettaa Tallinnaan useamman kerran päivässä, ja bussilippu maksaa vain 2,40€ aikuiselta. Matka vaikkapa Rocca Al Maren ostoskeskukseen kestää noin 45 minuuttia kuskista riippuen. Lähikauppa on pyörämatkan päässä, pyöriä voi vuokrata satamakonttorista, ja Laulasmaan kylpylä tarjoaa vauhtia sadepäivien varalle. Autonvuokrausta ei ole tarjolla enää kaudella 2015.

Lohusaluun sisäänajo on helppo ja satamaisäntä tulee useimmiten vastaan aallonmurtajalle ja näyttää oikean paikan. Palvelu on erinomaista kuten useimmissa Viron satamissa. Satamassa on polttoainejakelu, mutta tankkauslaiturin syväys on vain 1,5m.

Lohusaluun on matkaa Barösundista noin 50NM, Dirhamista noin 30NM ja Tallinnasta noin 20NM.

Tätä satamaa voi huoletta suositella kaikille muille veneilijöille paitsi niile jotka hakevat lähikauppaa jossa edullista kotiintuomista.

,

No comments yet.

Vastaa