Dirhami, Viro

Dirhami POrtDirhamin satama Viron mantereen luoteiskulmassa on oiva Stop-Over satama ylitettäessä Suomenlahti Viron puolelle. Dirhami on kehittynyt viimeisten vuosien aikana, ainakin kun kuuntelee muita veneilijöitä. Se ei enää ole pelkkä satama jossa yöpyä, vaan sieltä saa myös palvelua.

Dirhami PortDirhamin sisäänajo on varsin helppo. Suorat linjat satamaan vievät varsin kapealle lateraaliviittojen reunustamalle sisäänajoväylälle. Satama on suojattu suurella aallonmurtajalla, jonka reunustalla on reippaankorkuisia kylkipaikkoja. Aisoilla varustettu ponttoonilaituri on lahden perukalla, ja siellä on kourallinen hyviä paikkoja. Aallonmurtajalla ja ponttoonissa on sähköt, tosin aallonmurtajalla CE pistokkeita on vain muutama.

Dirhami PortUusittu satamakonttori sisältää myös siistit ja uudet WC- ja suihkutilat. Samoin uudennäköinen terassi tarjoilee juomaa ja ruokaa matkalaisille. Ainakin siinä näytti viihtyvät terassin täydeltä porukkaa koko illan ajan, joten ei se varmasti huono ollut. Satamamaksu oli muistaaksemme 16€ luokkaa ja sisälsi sähköt ja suihkut. Dirhami Poodi

Dirhami Poodi on muutaman sadan metrin päässä satamasta, ja siellä oli kohtalainen valikoima ollakseen pieni kyläkauppa.

Sataman toisella puolella on hiekkainen uimaranta, joka oli uimakelpoinen ainakin meidän käynnin aikana.

Muuten Dirhami yllätti piskuisuudellaan, ja silti mukavan rentona Viron satamana. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.

Matkaa Dirhamiin oli Hangpsta noin 40NM.

_MG_1765

Dirmain satama

_MG_1763

Dirhami ponttoonilaituri

 

,

No comments yet.

Vastaa